"אפשר, ואף כדאי, להסתכל על בניית מוצר דיגיטלי באותו האופן שבו מסתכלים על בניית בית. יש בשניהם שלושה שלבים: שלבי התכנון והאסטרטגיה, העיצוב, ופיתוח המוצר או בניית הבניין. לרוץ לפיתוח של מוצר דיגיטלי בלי לתכנן זה כמו לרוץ לקבלן חאפר ולהגיד לו: תרים לי בית", כך אמרה ירדן ליפשיץ, מנהלת פיתוח עסקי בזמינגו.
ליפשיץ הנחתה והעבירה הרצאת מפתח בכנס Real Estate Tech Summit של Lynx מבית אנשים ומחשבים, שנערך באחרונה בפארק עתידים תל אביב. הרצאתה עסקה בשאלה: איך בונים מוצר דיגיטלי?
היא פירטה על שלושת השלבים שהוזכרו קודם: "אסטרטגיה היא תכנון, מחקר שוק וכדומה. לאחר מכן צריך ליצור שיווי משקל מדויק במוצר בין הצרכים של המשתמשים לאלה של הביזנס, על מנת למצוא את נקודת האיזון בין שניהם". כאן היא ציינה שוני בין פיתוח מוצר טכנולוגי לבניית בניין: "האינטראקציה בין הקבלן ללקוח היא ישירה, בעוד שזו שישנה בין הסטארט-אפ או הארגון למשתמש היא לא ישירה. ועדיין, הם צריכים לדעת מהם הצרכים של המשתמשים. זה אתגר גדול".
"בעיצוב", אמרה ליפשיץ, "לוקחים את התוכנית האסטרטגית אודות פיתוח המוצר ויורדים לפרטים. זה כמו תוכנית פריסת ריצוף בבית, שמאשר הרצף. כמו שדיירי הבית שנבנה לא צריכים להבין כל פרט בתוכנית הריצוף, כך יזם הביזנס לא צריך להבין את רמת המורכבות של ביצוע הפיתוח של המוצר. על זה מלבישים את העיצוב הוויזואלי של המוצר, כמו שבבניית בית מגיעים לשלב הכי כייפי של עיצוב הפנים".
"אם נסתכל על המוצר כעל פרויקט חד פעמי – הוא ייכשל. מוצר דיגיטלי מצליח הוא כזה שכל הזמן חי. אחרי שמתכננים, מעצבים ומעלים אותו לאוויר, אוספים דאטה אודות המוצר והשימוש בו, ואז בודקים את הנתונים, רואים מה טוב ומה לא, ומשפרים. את זה עושים, במידת הצורך, על ידי תכנון, עיצוב ופיתוח מחדש. זאת תפיסה מוצרית לעומת תפיסה פרויקטאלית. זאת תמיכה מוצרית וזה חלק ממה שאנחנו עושים בזמינגו. אנחנו מלווים את הלקוח לכל אורך התהליך – מהרעיון ועד לביצוע, לשיפור ולדיוק – וחוזר חלילה", סיימה ליפשיץ.

סיוון בלסנהיים, שותף מנהל בריץ' ישראל צילום: ניב קנטור
עוד דיבר באירוע סיוון בלסנהיים, שותף מנהל בריץ' ישראל – השלוחה הישראלית של ריץ' קנדה, שמציעה תוכנית סקייל-אפ לפיתוח סטארט-אפים לעולם הנדל"ן (תחום שמכונה פרופ-טק או ריל אסטייט טק).
בלסנהיים סיפר בקצרה את הסיפור שלו: "אני מעל 25 שנה בעולמות הפינטק והפרופ-טק. הקמתי בשנתיים האחרונות שתי חברות בעולמות הללו. חזרתי מניו יורק בתקופת הקורונה והתחלתי להתעסק בתחום הנדל"ן. הצטרפתי לסקנד סנצ'רי ונצ'רס – אחת מקרנות ההשקעה הגדולות בעולם בתחום הריל-טק. עד היום היא ביצעה 300 השקעות בחברות טכנולוגיה ונדל"ן, מהן 16 בארץ – בשנתיים בלבד".
"כחלק מאסטרטגיית ההשקעות", ציין, "הקמנו את תוכנית ריץ' ישראל. זאת תוכנית סקייל-אפ, שבמסגרתה אנחנו בוחרים בכל שנה שמונה סטארט-אפים שאנחנו חושבים שיש להם מוצר טוב ושוק מצוין, משקיעים בהם ומכניסים אותם לתוכנית בת שישה חודשים אצלנו. אנחנו מסייעים להם במנטורינג ובפתיחת שווקי מכירות".
לדברי בלסנהיים, "הקרן זיהתה את החדשנות בישראל. איפה שלא מסתובבים בעולם רואים יזמים ישראליים. כל חברות הנדל"ן הגדולות בארץ משתפות איתנו פעולה ורוכשות טכנולוגיות של חברות שאנחנו משקיעים בהן".
הפוסט "לפתח מוצר דיגיטלי בלי תכנון – כמו לבנות בית עם קבלן חאפר" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות